The Daily Mile

«   terug

29 januari 2019

Vanmorgen zijn we sportief gestart onder leiding van Erben Wennemars met ‘the Daily Mile’. In het kader ‘Ga voor gezondA’ is er gekozen om met dit project te beginnen.

Het is de bedoeling dat alle leerlingen elke dag ‘the daily mile’ lopen.  Erben Wennemars is ambassadeur van ‘the daily mile’, een wereldwijd project waar al verschillende scholen in Nederland aan mee doen. En nu dus ook basisschool De Uitleg.

Ga voor gezond!

Wij willen met dit project dat de leerlingen bewust worden van een gezonde levensstijl. Kinderen willen van nature bewegen. Bewegen geeft energie en zorgt voor een goede concentratie op school. Een heuse win-win situatie dus.  De leerkrachten van De Uitleg ondersteunen dit traject dan ook zeer. Door elke dag bewust te bewegen willen de leerkrachten van De Uitleg het bewegen en sporten stimuleren. Sportcoach William van Lenthe ondersteunt dit project en was ook aanwezig om de leerlingen aan te moedigen en mee te rennen.

Erben Wennemars heeft  samen met Jan Uitslag wethouder (jeugd en onderwijs) van de gemeente Dalfsen, de aftrap gegeven voor dit project. Samen met Erben en alle leerlingen zijn de leerlingen na een warming up begonnen met rennen. De leerlingen liepen een blokje rond de school. De kinderen waren enthousiast en staken elkaar aan. 4 rondjes rond de school staat gelijk aan 1 mijl, maar er waren enthousiastelingen die wel 8 of 12 rondjes liepen. Na afloop was er voor de leerlingen fruit dat gesponsord werd door Jumbo Kamphuis te Dalfsen.